Grafmonument met glas in lood

Grafmonument met
glas in lood

Glas in lood is ontstaan in de kerk. Wanneer precies is niet helemaal meer te achterhalen maar voor de Middeleeuwen was er al sprake van. Je kan je voorstellen wat voor een indruk het gaf als je in de tijd dat gewone huizen niet eens glas hadden, je een kerk betrad en je het schouwspel van gekleurde tinten beleefde. Daarom heeft het ook een verbinding met het geloof en zie je het veel in de omgeving van kerken en herdenkingsplaatsen. Ook een grafmonument met glas in lood is een mooie toepassing. Wij verzorgen een ontwerp gericht op het leven van de persoon waarvoor hij bestemd is. Bij het aangaan van een opdracht zullen wij dan ook vragen om herinneringen, gedachten aan degene, zijn of haar persoonlijke kleuren, liefhebberijen, alles wat men ook wil aandragen om een beeld te vormen voor dit herdenkingsglas.

Aan de hand van deze aanwijzingen gaan wij een ontwerp maken wat wij aan de opdrachtgever zullen overleggen. Als het ontwerp wordt goedgekeurd gaan wij over tot het daadwerkelijk samenstellen van het kunstwerk.

In samenwerking met bijvoorbeeld Harder Natuursteen in Hoogkarspel, waar overigens een showmodel van Glasatelier To The Bone staat, maken wij een voorstel voor het gehele grafmonument.

 

Wat ook mogelijk is, is een fotosublimatie verwerkt in glas  in lood. Ook hiervan staat een showmodel in de showroom bij Harder Natuursteen. Het voorbeeld is een urnenplaat met afbeelding. De afbeelding kan natuurlijk ook een foto of iets dergelijks zijn en het ontwerp wordt geheel naar uw wens aangepast.

De glastechnieken die wij gebruiken voor het vervaardigen van een herdenkingsglas zijn: glas in lood, glasfusen en brandschilderen.

Als u hierover informatie wilt kunt u contact met ons opnemen.

Reacties zijn gesloten.