Wandlamp model jaren ’30

Wandlamp model jaren 30

Glas in lood heeft altijd al een zekere aantrekkingskracht gehad. Het gaat terug van voor de Middeleeuwen tot de dag van vandaag. Elke tijd had zijn eigen kenmerken. De ambachtelijke wandlamp met glas in lood is geïnspireerd op de jaren ’30 van de vorige eeuw. Die periode kenmerkte zich door rechte lijnen en vlakken, denk maar aan Mondriaan. Het was een periode dat het glas in lood weer in opkomst was. Er werden dan ook veel huizen en openbare gebouwen ontworpen met glas in lood. Met deze lampen halen we die sfeer weer helemaal terug. Door het strakke ontwerp zijn ze ook heel goed in een modern interieur in te passen.

Wij hebben het ontwerp gemaakt met in onze gedachten deze jaren ’30 van de vorige eeuw en om het zo authentiek mogelijk te maken hebben we het glas gebruikt dat ook veel in die jaren gebruikt werd. Het meeste glas is kathedraalglas, dit kenmerkt zich door aan een zijde een soort reliëfpatroon en aan de ander zijde glad. Verder zijn de loodlijnen in twee diktes waardoor er een soort contrast ontstaat in de tekening van het geheel. De lijsten zijn van stoer hout afgemonteerd met koperen schroeven in het zicht.

 

Het is een setje van twee wandlampen. De linkse is het spiegelbeeld van de rechtse en kunnen als paar of ook als losse lampen worden gekocht.

De glascombinatie die we hier zien is heel bijzonder. Deze kleurencombinatie zien we niet veel maar gezien de tegenwoordige industriële look goed te combineren. De lijst van bovenstaande lamp is meranti en vervolgens blank afgelakt. Ook het glas in lood is onbewerkt vandaar de benaming wandlamp naturel.

 

 

 

Ook kunnen de lijsten in verschillende kleuren worden geleverd. De onderstaande fotos geven een impressie daarvan. Het glas in lood is bij deze lampen gepatineerd en daarom donkerder.

De lampen zijn per stuk ambachtelijk gemaakt.
De afmetingen zijn plus minus 50 x 50 cm.

De prijs is 225 euro per stuk inclusief 21% btw en kunnen tegen bijbetaling ook verstuurd worden.

De lampen kunnen ook op maat gemaakt worden naar eigen afmetingen en de lijsten kunnen ook naar eigen kleuren geschilderd worden, zie onze voorbeelden.

Voor info en/of bezichtiging kunt u contact met ons opnemen.

Reageren is niet mogelijk