Wandlamp antiek glas in lood jaren 30

Wandlamp antiek glas in lood jaren 30

De wandlamp antiek glas in lood jaren 30 is van een origineel antiek glas in lood paneel uit de jaren 30 vervaardigd. Glasatelier To The Bone heeft de beschikking over diverse oude glas in lood panelen.

Van tijd tot wijle wordt er een nieuwe wandlamp gemaakt uit die collectie. Deze wordt via onze website aan onze klanten getoond.

 

 

 

 

 

Soms hebben we de beschikking over een aantal dezelfde panelen en kunnen er meerdere wandlampen gemaakt worden naar hetzelfde model.

Deze worden in sets van twee verkocht. Mocht er één lamp gewenst worden dan wordt er een replica vervaardigd. Een enkele lamp kan gemaakt worden van de linker ofwel de rechter versie.

De lamp op onze fotos is voorzien van een warmwhite ledlicht. Er kan ook als dat gewenst wordt een daglicht of neutraal wit licht gemonteerd worden.

 

De foto links laat een deelvergroting zien van het glas in lood. Daarin is goed te zien de structuur van het glas als het verlicht is. Dit is alleen in de antieke versie aanwezig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto rechts toont een deelvergroting van het glas in lood zonder licht. Hier is goed te zien de structuur van de glasoppervlakte. Dit is met name bij het oude antieke glas prachtig omdat er veel oneffenheden en luchtbelletjes in het glas zitten. Er zijn tegenwoordig goede vervangers voor te koop maar wie echt naar de details kijkt ziet toch wel enig verschil. Als je de tijd en de moeite er voor neemt zijn er nog wel een paar glazeniers die nog wat van dat oude glas in hun voorraad hebben.

 

 


Voor een replica kan eventueel ook ander hout gekozen worden voor de lijst. Deze lijst kan gelakt, geschilderd of blank gehouden worden. Ook kan er dan nog voor een andere ledverlichting gekozen  worden.

 

 

 

Voor meer info en/of bezichtiging kunt u contact met ons opnemen.

Reageren is niet mogelijk